I SeTilSiden er det især Marlene, der arbejder med etableringen og drift af bofællesskaber. Marlene arbejder både med seniorbofællesskaber, som ungdomsfællesskaber – og de blandede!

Langt flere mennesker drømmer i dag om at flytte sammen med andre, og i de seneste år er der bygget mange forskellige typer af bofællesskaber. Marlene har stor erfaring med at opbygge og kuratere det sociale fællesskab både i de nydannede nøglefærdige bofællesskaber, og hos dem, der gerne vil have rystet posen. Marlene kan give input til nye måder at organisere sig på og re-organisere fællesskabets aktiviteter. Det kan handle om at støtte beboerne i, at lære hinanden bedre at kende og/eller få ny inspiration til at holde fællesspisninger.

En del nye og potentielle beboere har ikke tidligere boet i et fællesskab. Når man deler sin bolig og fællesrum sammen med andre beboere, som man ikke kender på forhånd, kan der let opstå gnidninger og misforståelser. Det kan afværge mange konflikter og misforståelser, hvis man løbende afstemmer sine ønsker, drømme og forventninger, og Marlene har en god værktøjskasse til at hjælpe med at skabe en fælles forståelse, klarhed og prioritering til, hvad det kræver at bo sammen under fælles tag.

Marlene har især arbejdet med fællesskabsdannelserne i seniorbofællesskaberne Kamelia Hus i Valby, Hildisbo i Hillerød og seniorbofællesskabet Bredgade 30 i Herning, og hun har ligeledes støttet unge bofællesskabet Spir.